12 tips som hjelper deg med din Instagram profil
HOTSPOTS · VEIVISER · Skap med oss
WordPress guide for ideelle organisasjoner
10. august 2017
Hvordan legge til Facebook VIDEO forsidebilde
Hvordan legge til Facebook VIDEO-forsidebilde
16. august 2017

12 tips som hjelper deg med din Instagram profil

12 tips som hjelper deg med din Instagram profil

Instagram har nylig gjennomgått store endringer i måten plattformen opererer på. På den positive siden kan du nå legge ut bilder som ikke er firkantede, du kan like kommentarer, legge til Instagram-historier og deres redigeringsverktøy og -filtre er forbedret, og du kan sende live. På den negative siden har de deaktivert muligheten til mange tredjepartsverktøy som kan hjelpe folk med å administrere kontoer. Verst av alt, de har endret måten deres algoritme fungerer på, og for mange, har engasjement (liker and kommentarer) blitt redusert.

Her er 12 tips som hjelper deg med å bygge et større engasjement for din virksomhet på Instagram:

1. Kreativt innhold

Å være kreativ og original er den beste måten å få en potensiell følgers oppmerksomhet på. I utgangspunktet appellerer du til et bestemt demografisk eller et interesse område. Innholdets kreativitet vil alltid være den avgjørende variabelen for å få et innlegg til å bli viralt. Ikke vær redd for å prøve, for husk feiling er læring. Innhold vil alltid være konge.

2. Kryss-fremme din merkevare

Finn kontoer som gjør lignende ting til det du prøver å gjøre med merkevaren din og hjelp hverandre. For eksempel, hvis du bygger opp en moteblogg, kan du finne andre bloggere i det aktuelle område, og følg og frem hverandre. Hvis dere begge har 200 følgere, vill målet være at begge oppnår 500 følgere. Deretter kan du finne en annen partner – denne gangen, en med 500 følgere, akkurat som deg. Og så videre.

3. Vis at du bryr deg

Den lille handlingen med å følge noen tilbake eller svare på innlegg kan rekke langt. Engasjer deg med dine følgere – og gjør en autentisk innsats for å vise at du virkelig bryr deg om dem – at de betyr noe. Det viser at du er en ekte person med lignende interesser, og det gir dine følgere muligheten til å koble til deg.

4. Hashtagger

Innlegg med hashtagger når flere enn de uten. Like enkelt som det kan høres, har hashtagger gjort en forskjell – bare sørg for å bruke relative hashtagger, og unngå de ‘forbudte’.

5. Kontakt ‘Ghostbusters’

Finn folkene som følger deg, men ikke samhandler med deg – også kjent som dine ghostbusters. Noen av disse kan være spam eller inaktive kontoer, men mange av dem er ekte mennesker som bare ikke ser innholdet ditt lenger på grunn av den nye Instagram algoritmen. Et samspill med disse vil påminne dem om hvorfor de fulgte deg i utgangspunktet og bringe deg tilbake i deres feed.

Det er mye enklere å konvertere engasjement fra eksisterende tilhengere enn det er å få nye tilhengere eller jage engasjement med hashtagger. En høyere engasjement rate fra de som følger deg vil øke din troverdighet i algoritmen, noe som fører til flere følgere.

6. Ett tema

Velg ett tema for kontoen din, og fokuser på det temaet (ikke hopp mellom ulike). Hvis din Instagram-feed har både mat bilder, memes, hunder og bilder av en soloppgang over Huttiheita, vil ikke folk forstå hva du står for, og de vil så smått dra seg unna. Fokuser på din virksomhet, tjenester og produkter.

7. Opplæring

Ikke vær redd for å fortelle dine følgere nøyaktig hvordan de kan støtte deg. Fortell dem hvor meningsfylt deres kommentarer er. Husk: Det er (vanligvis) en ekte person bak hvert Instagram-innlegg.

8. Bli med i en ‘POD’

En ‘POD’, er en gruppe med 5-10 andre Instagrammere, som er enige om å like og kommentere (med fem ord eller mer) hverandres innlegg innen de første 30 minuttene. Dette, ifølge de fleste kilder, aksellererer Instagram-algoritmen og fremmer innlegget ditt til flere Instagrammere. De fleste pods bruker Instagram messenger til å kommunisere.

9. Rediger bildene dine

For å legge ut ditt beste arbeid, kan du redigere bildene dine med en mer sofistikert redigerer enn hva som er i Instagram. Snapseed av Google og Photo Editor av Aviary er to gratis redigerings-apper som anbefales.

10. Vær original

Vi liker å se hva alle andre gjør og vi prøver gjerne en annen vinkel eller et perspektiv. Det er derfor vi liker Instagram-nærbilder av mennesker på interessante steder. Det er et enestående øyeblikk. Og, ikke glem svart og hvitt er noen ganger bedre enn farge.

11. Kvalitetsbilder

Hvordan kan du forvente at noen liker noe på sosiale medier som de egentlig ikke liker? Dårlige kvalitetsbilder er den sikreste måten å få et lavt engasjement. Ta deg tid, bruk et ekte kamera hvis du kan (det er ikke lenger tabu) og legg inn attraktive kvalitetsbilder. De fleste smarttelefoner tar også kvalitetsbilder, bare bruk litt mer tid når du knipser et bilde. Test, du vil bli positivt overrasket over resultatet.

12. Ha tålmodighet

Å være på sosiale medier er ikke noe du gjør for en liten stund. Det har blitt en livsstil. Det betyr at du legger ut innlegg minst tre til fem ganger per uke, og liker og kommenterer sikkert andre innlegg hver eneste dag.

Veien til et større Instagram engasjement kan være en reise gjennom en underjordisk verden, men nå har du hvertfall et 12-tips kart å navigere med. Lykke til!

SUPPORT? KONTAKT HOTSPOTS

SUPPORT?