Er din nettside mobilvennlig?

Publisert av Hotspots Bjorn den

Nettside på mobil
Mobiltelefon

Mobilvennlig?

Det er fortsatt mange nettsider som ikke er mobilvennlige – hvordan kan du vite om din nettside er en av dem?

Om du klikker deg inn på en nettside og innholdet er så smått at du må zoome inn og scrolle både horisontalt og vertikalt for å se innholdet, er den nok ikke mobilvennlig. Kanskje er også menyen vanskelig å navigere i.

Har du en responsiv nettside, vil tekst og bilder tilpasse seg de skjermstørrelsene de vises på, enten det er Pc, tablet, eller mobil. Dersom nettsiden din ikke har dette, anbefaler vi å bytte den ut.

Sjekk om din nettside er mobilvennlig her

Nettside på tablet
Tablet

Mobile first hva er det?

Tidligere har google tatt utgangspunkt i pc-versjonen for nettsider når crawlerene (søkeroboter) har vært innom for å analysere siden. Men nå er fokuset rettet mot mobiler og derfor lanserte de Mobile first index.

Mobile first index handler om at nettsiden er bygget med tanke på god lesbarhet og brukervennlighet på mobile enheter. Dette er med andre ord førsteprioriteten til søkerobotene, deretter er det om siden tilpasses og skaleres opp til større skjermer (pc, tablet eller andre enheter).

Nettside på desktop
Desktop

Trenger jeg det?

Google er bygget som et bibliotek av nettsider. Jevnlig er google sine crawlere innom disse for å se etter endringer som kan gjøre at innholdet på nettsiden har relevant innhold i forhold til de produktene og tjenestene du tilbyr, og at siden din dukker opp når folk søker etter disse produktene eller tjenestene.

Mer enn halvparten av verdens befolkning bruker nå mobiler når de surfer på nettet, og en nylig undersøkelse viser at hele 81% av brukere får et dårlig inntrykk av en merkevare eller firma hvis nettsiden er utdatert – så kort sagt; ja du trenger det. Sørg for at nettsiden din er optimalisert for visning på mobile enheter, og sørg for å holde den oppdatert med relevant innhold i forhold til din bransje og det du driver med.

Gi oss gjerne beskjed om du ønsker å vite mere om mobile first og responsive nettsider.