Er din SIKKER? Nettsider med SSL installert belønnes av søkemaskiner som Google
Video destinasjons-sider kan øke konverteringer opptil 80%, og besøkende er vanligvis på nettsider med videoinnhold med opptil 88% lengre tid enn de ville på andre nettsider.
Tips for video-landingsside
21. september 2017
Som en god medborger på det store nett, så er det flere ting du selv kan gjøre for å forhindre eller vanskeliggjøre slike angrep. En god plass å starte er å ikke la angriperene benytte din PC eller nettside som medhjelper i angrepet ved å forhindre at de bli hacket.
DDoS angrep – Hva er Det og Hva kan Du gjøre?
26. oktober 2017

Er din SIKKER? Nettsider med SSL belønnes av Google

Har du et SSL-sertifikat på plass? Spesielt om du innhenter sensitiv informasjon fra besøkere (ref. personvern), er det viktig at nettsiden din er sikker og troverdig. Et SSL sertifikat sjekker og verifiserer nettsiden og viser for dine besøkere at den er godkjent og sikker (mer info under).

Ifølge Internet Live Stats;

…er det ca en milliard nettsider, og mer enn 3 milliarder internett brukere i hele verden. Etter at du er ferdig med å lese dette innlegget, vil det være enda flere.

Med så mange nettsider, hva er det som skiller ut de gode?

Vanligvis tenker vi på SEO (Search Engine Optimization=Søkemotoroptimalisering), sosiale medier, eller kvaliteten på innholdet som er publisert. Men det er faktisk ganske så mange andre ting å vurdere også når vi skal lykkes med en nettside.

Hva er de, spør du? HubSpot bygde Website Grader, et verktøy for å vurdere effektiviteten av en nettside, og der blir nettsiden vurdert med følgende faktorer:

  1. Ytelse: Hvor fort laster din nettside? Hvor mange link-omdirigeringer er på plass ? Hva er nettsidens størrelse (side med tekst, bilde +++)? Jo bedre din nettside fungerer, jo bedre opplevelse for de besøkende. Hvilken ‘score’ har din nettside? Maks=100. Test her (til sammenligning har: PayPal 84/100, Apple 89/100…noter at test-score/resultat kan variere litt fra gang til gang).
  2. Mobil: Fungerer nettsiden på alle typer enheter, er nettsiden responsiv (kan vises på alle skjermstørrelser)? Tenk på at flere og flere bruker en smarttelefon/mobil eller et nettbrett når på internett.
  3. SEO: Hva har du gjort for at søkemotorene skal finne og forstå/indeksere innholdet på nettsiden din? Bruker du Overskrift (H1-H6), Nøkkelord, Beskrivelse på sidene? Har du et nettside-kart (sitemap) på plass?
  4. SIKKERHET: Har du et SSL-sertifikat på plass? Spesielt om du innhenter sensitiv informasjon fra besøkere (ref. personvern), er det viktig at nettsiden din er sikker og troverdig. Et SSL sertifikat sjekker og verifiserer nettsiden og viser for dine besøkere at den er godkjent og sikker.

HOTSPOTS AS har verifisert at nevnte domene & dets nettside er validert og sertifisert basert på gjeldende globale regler (ref. GlobalSign. Inc.)Visste du? at Google’s ‘søkemaskin elsker’ nettsider med SSL, og at nettsider med SSL premieres av Google? =Sant!

Et SSL-sertifikatet er en digital bekreftelse som beviser at organisasjonen som står bak, er ekte. Dette gir en økt trygghet for besøkende til nettsiden. Nettsider som er sikret med SSL begynner med https:// istedenfor http://, og sertifikatet er synlig i URL-vinduet (se bilde over). Nettsider med SSL installert belønnes av søkemaskiner som bl.a. Google, og dermed kommer de høyere opp blant mengden ved søk og søkemotor-ranking.

WordPress (plattform HOTSPOTS bruker for nettsider) er kompatibel med SSL (https: //). Imidlertid er ikke alle WordPress temaer eller innstikk/utvidelser laget for å fungere ordentlig med SSL. For eksempel, noen WordPress temaer eller innstikk/utvidelser ‘legger til’ lenker på bilder, skript og/eller stilark (css), og om disse lenker begynner med http: // i stedet for https: // så er det nok for at f.eks. nettleser Google Chrome ikke godkjenner nettsiden din, dvs Chrome viser/gir gul varsel-trekant på grønt sikkerhetslås i URL-vinduet. Men, som med alt annet; Problem = Løsning. Har du installert et SSL-sertifikat og opplever dette problemet, ta kontakt.

(klikk på hengelåsen under for SSL info for https://hotspots.no)

SSL

HOTSPOTS forutser; fra og med 2018 vil søkemotorer som bl.a Google, kreve at SSL er installert på nettsider, bl.a for å motarbeide hacking.

HOTTIPS: Ikke vent med å få installert et SSL-SERTIFIKAT · Start prosessen nå og ta del av gode synergieffekter snart.

OVERBEVIST...?

MED ET SSL-SERTIFIKAT FÅR DU IKKE BARE BEDRE SIKKERHET, MEN OGSÅ EN FORBEDRET GOOGLE-RANGERING! ER DU MED?

SUPPORT?