Hvordan legge til Facebook VIDEO-forsidebilde
12 tips som hjelper deg med din Instagram profil
12 tips som hjelper deg med din Instagram profil
14. august 2017
Nettsiden er et av de viktigste element i en liten og mellomstor bedrift's markedsføring!
Nettsiden, et viktig element
24. august 2017

Hvordan legge til Facebook VIDEO-forsidebilde

Hvordan legge til Facebook VIDEO forsidebilde

I løpet av de siste par månedene har Facebook langsomt rullet ut muligheten til å legge til video istedenfor bilder, som forsidebilde, på Facebook-sider. En flott mulighet for deg å profilere din virksomhets tjenester og produkter på din Facebook side!

For å finne ut om du har tilgang til video forsidebilde, gå til Facebook-siden din, hold musepekeren over forsidebilde og klikk på ‘Bytt forsidebilde’-knappen. Nedtrekksmenyen bør ha muligheten til å velge «Velg fra videoer» eller «Last opp bilde / video» hvis du har muligheten. Hvis du ikke har tilgang ennå, får du det snart.

Tips for å lage din egen Facebook-forsidebilde-video

Et av de største spørsmålene om denne nye funksjonen er, hvordan eksporterer du en video som er bred nok til å passe inn på Facebook-forsidebildet? Svaret er, du trenger ikke! Du kan laste opp en vanlig liggende video og dra og slipp for å beskjære den til riktig størrelse. Du må bare holde et par ting i tankene når du lager videoen din:

  • Videoen må være mellom 20 og 90 sekunder lang (Facebooks regler).
  • Videooppløsningen bør være 1280x720p piksler (eller 1920x1080p), og i HD kvalitet – for optimalt resultat på PC skjerm (video-forsidebilde vises som miniatyrbilde på mobil).
  • En del av høyden på videoen din blir beskåret, så sørg for å holde viktig videoinnhold eller bilder eller tekst sentralisert, slik at det ikke blir kuttet av/ut.

Se eksempel på HOTSPOTS Facebook side, eller på SDF eller SBN.

PHOTOSHOOT? HOT FOTOGRAFERING SOM GIR MERVERDI · TA KONTAKT PÅ TLF 91929009 FOR FRI KONSULTASJONLegg til video-forsidebilde på Facebook-siden din

Når videoen din er opprettet, er det på tide å legge til den. Funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig via Facebooks mobilapp, så du må være logget inn via nettleseren på datamaskinen din.

Når du er på Facebook-siden, klikk på ‘Bytt forsidebilde’ og velg «Last opp bilde / video» fra rullegardinmenyen. Deretter velger du videofilen for å laste den opp til siden din. Det kan ta noen minutter for Facebook å kode inn etter opplasting.

Når videoen din er lastet opp, plasserer du den slik at den delen du hadde tenkt å være i sentrum sitter i sentrum. Du kan dra opp/ned og slippe for å oppnå dette. Når du er ferdig, klikker du Neste.

Før du publiserer, velg et miniatyrbilde! Du kan klikke på pilene på høyre og venstre side av forsidebilde-rammen for å velge mellom et utvalg av miniatyrbilder fra videoen. Når du har valgt et omslagsbilde, klikker du Publiser og du har publisert ditt første forsidebilde-video!

PS! På din smarttelefon vil miniatyrbilde være det som vises som video-forsidebilde.

SUPPORT? KONTAKT HOTSPOTS

SUPPORT?